Vernieuwing in beeld

De vakantieperiode is alweer enige tijd achter de rug. Onze opstart in week 33 is uitermate goed verlopen - dit komt mede dankzij de inspanningen van diverse partijen gedurende de bouwvak. Achter de schermen is bij ons namelijk het één en ander veranderd. De komst van nieuwe (hout)stellingen, een herziene kantoorindeling en de aanschaf van een zijlader zijn hier enkele voorbeelden van.

| 30-08-2019

Het is bij Merkx niet geheel ongebruikelijk dat er nevenwerkzaamheden plaatsvinden gedurende een vakantieperiode. Dit komt vaak doordat het installeren en onderhouden van machines en gereedschappen veel tijd en/of ruimte kost – iets wat tijdens een drukke productieweek schaars kan zijn. Ook tijdens de bouwvak van 2019 is er binnen onze organisatie het één en ander veranderd. Benieuwd? Lees mee in de opsomming hieronder.

Nieuwe (hout)stellingen

Het zat er al lange tijd aan te komen: nieuwe stellingen. De voorgaande stellingen waren ietwat verouderd waardoor we niet altijd optimaal te werk konden gaan. We hebben alles gelijk grondig aangepakt, aangezien zich in de stellingen veelal ruwhout bevindt en dit de fundering van het bedrijf is. Zo is er gezorgd voor:

 • Compleet nieuwe stellingen in onze productiehal, voor de opslag van diverse houtsoorten;
 • Nieuwe, overkapte stelling op ons buitenterrein voor de opslag van vuurhout voor spouwlatten;
 • Een stelling voor zowel hardsteen, composiet, kunststof als glasvezel dorpels.

Herindeling kantoor + vernieuwing entree

De afgelopen jaren is het op kantoor steeds drukker geworden. Met de komst van een extra werkvoorbereider begin dit jaar bleek wederom dat de ruimtes op kantoor niet optimaal werden benut. Tijd voor verandering. Aangezien onze entree zich tussen de kantoorruimtes in bevindt, besloten we deze gelijk mee te pakken door deze wat op te frissen. We vertellen graag wat er veranderd is:

 • Voor iedere afdeling een eigen kantoorruimte – dit brengt rust en maakt overleg makkelijker. Tevens bevindt het kantoor van onze receptioniste zich nu bij de entree, om bezoekers direct te kunnen verwelkomen;
 • Dankzij de efficiëntere indeling is er ruimte vrijgekomen waarmee flexplekken en een spreekkamer met uitzicht op de werkplaats zijn gecreëerd;
 • Ook aan energiebesparing is gedacht met de aanschaf van ledverlichting in alle kantoorruimtes;
 • Een nieuw laagje verf in alle kantoor- en ontvangstruimte(s) – dit maakt het aanzicht weer fris;
 • Nieuwe, hedendaagse beeldelementen bij de binnenkomsthal/entree.
Onze receptioniste Fieke verwelkomt u graag!
Onze receptioniste Fieke verwelkomt u graag!

Aanschaf zijlader

Toen we onze tweede vestiging aan de Slof 48 te Dongen betrokken bij de opslag voor gereed product, ontstonden er vraagtekens bij hoe we grote afmetingen (denk hierbij aan lange houtlengtes en schuifpuien) het veiligst en meest efficiënt konden vervoeren. Dit verliep de afgelopen periode veelal met heftruck en bakwagen, wat niet altijd optimaal was. Daarom besloten we een zijlader aan te schaffen. De zijlader maakt het mogelijk om:

 • Sneller en veiliger te kunnen transporteren, onder andere naar onze nevenvestiging;
 • Makkelijker te kunnen laden en lossen.
De zijlader zorgt voor nóg veiliger en efficiënter vervoer.
De zijlader zorgt voor nóg veiliger en efficiënter vervoer.

Preventief onderhoud

Natuurlijk vindt er frequent onderhoud plaats aan onze gereedschappen en machines. Dit gebeurt het hele jaar door, maar voor het grootste deel net vóór en in de vakantieperiode(s). Zo hebben we dit jaar:

 • De lagers vervangen in één van onze Weinig Conturex CNC-bewerkingsmachines;
 • De werkplaats opnieuw geordend en bepaalde delen van de werkvloer opnieuw ingedeeld, ten behoeve van de veiligheid en een efficiëntere manier van werken.
 • ‘Kleinere’ werkzaamheden uitgevoerd, zoals het wisselen van gereedschap, vervangen van filters in de spuitwand en dergelijke;
 • Overal grondig schoongemaakt.
Conturex 1, na het vervangen van de lagers.
Conturex 1, na het vervangen van de lagers.

Afkorten met Windows ’98 wordt verleden tijd

Hoewel de meeste werkzaamheden die gepland stonden inmiddels achter de rug zijn, staat ons nog één grote verandering te wachten. Medio september wordt bij ons een gloednieuwe afkortzaag geïnstalleerd. Benieuwd naar hoe dit in zijn werk gaat? Volg ons op Facebook en LinkedIn en blijft voortdurend op de hoogte!

Neem contact op

Deel dit bericht: