over ons
2022-Merkx-Kozijnen-002.jpg
2022-Merkx-Kozijnen-010.jpg
Over Merkx Kozijnen

Vakmanschap, innovatie & stijl

Ontdek. Ontdek het verhaal achter Merkx Kozijnen, een toonaangevende leverancier van hoogwaardige kozijnoplossingen. Kunstenaars. Die de kunst van creëren begrijpen. Beleven. Met een passie voor vakmanschap, een drive voor innovatie en een compromisloze focus op stijl. Wij streven. Streven ernaar om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Sinds onze oprichting zijn wij volledig toegewijd. Toegewijd aan het leveren van kwaliteit, duurzaamheid en vakmanschap in elke kozijn dat we creëren. Tot leven brengen. 

Onze filosofie

Ontdek hoe we onze filosofie tot leven brengen in elk project dat we aangaan en maak kennis met ons team van gepassioneerde vakmensen. Kunstenaars die samenwerken om jouw visie werkelijkheid te laten worden.

Duurzaamheid in elk kozijn

Onze toewijding aan een groenere toekomst

Wij selecteren zorgvuldig duurzame materialen, verweven energiezuinige productieprocessen en streven naar minimale milieubelasting. Met onze kozijnen bieden we niet alleen esthetische waarde en functionaliteit, maar kiezen we ook voor het milieu. Vandaag, morgen en overmorgen.

separator
Innovatie die inspireert

Onze voortdurende drang naar vernieuwing

We omarmen. Omarmen innovatie als een drijvende kracht achter ons succes. We streven voortdurend naar vernieuwing en inspireren met baanbrekende kozijnoplossingen. Ons toegewijde team van experts - kunstenaars, makers, creatieve genieën - blijft vooroplopen in de branche, waarbij we de nieuwste technologieën en trends omarmen.

Uitzonderlijke kwaliteit

vakmanschap in elk kozijn

Klantgerichte service

Tevredenheid staat centraal

Innovatieve oplossingen

Unieke kozijnen voor jouw visie

separator
2022-Merkx-Kozijnen-152.jpg
2022-Merkx-Kozijnen-157.jpg
Vrezen.jpg
Werkplaats.jpg
Een Erfgoed van Vakmanschap

Onze rijke geschiedenis

De rijke geschiedenis van Merkx Kozijnen strekt zich uit over decennia van vakmanschap en toewijding. Klein begonnen, als een bescheiden timmerwerkplaats, uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf. Een bedrijf dat bekend staat om zijn hoogwaardige kozijnen en uitmuntend vakmanschap.

1993

Een centje bijverdienen

In het jaar 1993 loopt Peter Merkx tegen een aantal machines aan. Ondanks dat hij nog niet precies weet wat hij hiermee zou kunnen gaan doen, besluit hij ze toch aan te schaffen.

1995

De eerste grote klant

Peter Merkx hakt de knoop door om volledig zelfstandig te worden en begint zijn eigen onderneming. Al snel treedt het eerste personeelslid (tijdelijk) in dienst, hij komt Peter helpen met de productie van kozijnen en ramen.

1996

Merkx wordt groter

De samenwerking met Bouwbedrijf Van Son blijft niet onopgemerkt en al snel kloppen meerdere bouwbedrijven en aannemers aan bij het ouderlijk huis van Peter Merkx te Dongen-Vaart.

1997

Hard work pays off

Het is het jaar 1997 - 2,5 jaar lang hard werken wordt beloond. De eerste grote investering kan worden gedaan. Merkx schaft een 4-zijdige schaafmachine aan, welke ƒ100.000 kost.

1998

Opdrachtportfolio stroomt vol

De 4-zijdige schaafmachine zorgt voor een enorm rendement. De flinke investering is het dubbel en dwars waard, en dankzij dit rendement kan al snel een computergestuurde pennenbank aan worden geschaft.

1999

Wilde plannen voor uitbreiding

Peter Merkx gebruikte de schuren en buitenterreinen van zijn ouderlijk huis voor dagelijks werk, maar de locatie werd al snel te klein voor het groeiende team en logistieke behoeften. Daarom kocht hij een perceel van 3000m2 op het industrieterrein Tichelrijt II in Dongen, waar Twan Verhees, nu 25 jaar oud uit Rijen, solliciteerde en met succes werd aangenomen voor de uitbreiding van Merkx's bedrijf.

2000

Een grote sprong in het diepe

In de vroege jaren van de nieuwe eeuw werd een bedrijfslocatie gebouwd met 1000m2 productieruimte en 110m2 kantoorruimte. Het naastgelegen perceel van 1500m2 werd in 2000 gekocht voor toekomstige uitbreiding, terwijl Peter Merkx dankbaar terugkijkt op de steun van zijn ouders bij het verkrijgen van een lening bij de bank.

2001

Een roze wolk

Het nieuwe bedrijfspand is al enkele maanden operationeel, waar het Merkx-team zeer tevreden is met de verbeterde omgeving. Door nieuwe middelen en een optimale indeling is een verdubbeling van de omzet bereikt met hetzelfde personeelsbestand.

2002

Splitsing van productie

In 2002 is een hoekopstelling aangeschaft voor de productie van ramen en deuren, terwijl het team kozijnen produceert met een 4-zijdige schaafmachine en een computergestuurde pennenbank, waardoor de productie efficiënter werd verdeeld voor een grotere output.

2003/2006

Renderen en optimaliseren

Investeringen renderen nu goed, optimalisatie leidt tot groei in klanten en verkoop, en het personeelsbestand breidt uit met nieuwe krachten zoals William Klijn, Jeroen van Mook en Marco Ripzaad. Merkx wordt partner van verschillende verenigingen, waaronder v.v. Dongen, ter ondersteuning van gemeenschappelijke doelen.

2007

12,5 jaar Merkx in Amsterdam

Ter ere van het 12,5-jarig bestaan van Merkx in 2007, geniet het hele team en hun families van een feestelijk weekend in Amsterdam. Jeroen van Mook benadrukt de waarde van het team, aangezien bijna alle aanwezigen van destijds nog steeds werkzaam zijn bij Merkx.

2008/2012

De economische crisis

De economische crisis begint in september 2008 en raakt vanaf 2009 de bouwsector. Onze kantoormedewerkers werken hard aan meer offertes en klantenwerving om het bedrijf te stabiliseren. Peter Merkx is trots dat ondanks deze moeilijke periode alle medewerkers behouden zijn gebleven en het bedrijf op peil is gebleven.

2013

‘Ieder nadeel heb zijn voordeel’

Tijdens de piek van de crisis in 2013 moderniseert ons productieproces met een CNC-bewerkingscentrum na jaren van intense inzet. Het brengt positieve veranderingen zoals snellere en efficiëntere kozijnonderdelen, maar het jaar wordt overschaduwd door het onverwachte overlijden van collega Cees Klijn op 4 februari 2013.

2014

Een bedrijfsfeest om niet te vergeten

Er zijn plannen om het naastgelegen perceel, eerder gekocht voor uitbreiding, te bebouwen vanwege ruimtegebrek. Het aanstaande 20-jarig jubileum wordt in maart gevierd met een feestelijke demonstratie van het nieuwe CNC-bewerkingscentrum, waar relaties en betrokkenen een heel weekend feesten in het huidige bedrijfspand.

2015

Een flinke uitbreiding

In februari 2015 begonnen we met grondwerkzaamheden voor het nieuwe pand, dat rond Hemelvaart gereed was en ons 1600m2 extra productieruimte bood. Tijdens de bouwvakantie van 2015 werd de spuiterij uitgebreid en een tweede Conturex bewerkingscentrum in gebruik genomen om verdere groei mogelijk te maken.

2016

‘Landurige, solide relaties’

Eind 2016 versterkt bedrijfsleider Bart van Leijsen het team om de groei van het bedrijf te waarborgen. Hij neemt verantwoordelijkheid voor zaken zoals de nieuwe afzuigwand en benadrukt het belang van partnerschappen, zoals met Janssen de Jong Bouw en Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen, voor het bereiken van optimale resultaten door solide relaties en transparante samenwerking.

2017

Nóg een extra bedrijfspand

In 2017 wordt het bedrijfspand aan de Slof 48 aangekocht en omgebouwd tot een bedrijfscafé, waar onze medewerkers actief bijdragen aan de verbouwing. Het café dient als ontmoetingsplek voor de maandelijkse bedrijfsborrel, terwijl het pand hoofdzakelijk wordt gebruikt voor opslag van afgewerkte producten, niet voor productie.

2018

Een hoop nieuwe gezichten

In 2018 gaat Merkx een samenwerking aan met Neope Capital Management voor toekomstige groei, waarbij Peter Merkx een stap terug doet terwijl Bart van Leijsen diverse taken overneemt. Elsbeth Merkx besluit na bijna 25 jaar een andere richting in te slaan, terwijl in de spuiterij een belangrijke verandering plaatsvindt met de introductie van infrarood drogen in samenwerking met AkzoNobel/Sikkens.

2019

Modernisering op allerlei fronten

In 2019 wordt ingezet op modernisatie: medewerkers ontvangen nieuwe bedrijfswagens, de website wordt vernieuwd, Luke Merkx verzorgt online communicatie. Gedurende de zomerperiode ondergaan kantoren, entree en apparatuur een moderniseringsproces.

2020

Al 25 jaar een hart van hout

In 2020 vierden we ons 25-jarig jubileum, ondanks uitdagingen door COVID-19, waarbij we onze beloftes konden nakomen met inzet van collega’s, leveranciers en partners. Het jaar bracht ook nieuwe toevoegingen aan ons team, uitbreiding van werkruimte voor werkvoorbereiding en het gebruik van kantoren in het tweede pand, samen met een bedrijfsvideo.

2021

Samen komen we verder

In 2021 kochten we De Waal Kozijnen aan, vormden moederbedrijf Kozijnmakers en vernieuwden onze productielijn met een WindowMaster houtbewerkingsmachine. We implementeerden stationaire roerwerken in onze spuiterij, herstructureerden kraanbanen, pasten ons tekenpakket aan en lanceerden onze Instagrampagina.

2022

Op rolletjes

In 2022 liep alles na twee bewogen corona-jaren op rolletjes. De productie rondom de WindowMaster werd geoptimaliseerd en we voegden de (voorlopig) laatste vereiste toe aan ons machinepark: een nieuwe Omga glaslattenzaag. Het was ook het jaar dat de directie van Kozijnmakers bestaande uit Bart van Leijsen, Wilfred Barenbrug en Paul Verweijen haar aandelenbelang vergrootte. Peter Merkx nam na 27 jaar afscheid van de Kozijnmakers groep; Peter droeg zijn aandelenbelang en functie in goed overleg over. Vanaf heden ligt zijn focus op nieuwe uitdagingen binnen de wereld van het ondernemen.

2023

In progress...

Wederom een jaar waarin grote stappen werden gezet! We openden onze remote-office in Veenendaal. Daarbij werd Vako Kozijntechniek onderdeel van Kozijnmakers. Met de komst van Vako ontvingen we een nieuw zusterbedrijf. Onze huisstijl kreeg een flinke update én onze websites werden compleet vernieuwd. Daarnaast is ons productieproces vanaf 2023 CO2-neutraal en openden we een sportschool in ons bedrijfspand, speciaal voor medewerkers.

2022-Merkx-Kozijnen-156.jpg

Beschik jij over een hart van hout?

Een vacature met talloze functie-eisen, daar geloven wij niet in. Wij zijn ervan overtuigd dat een combinatie van optimisme en wilskracht de sleutel vormt tot succes.  We verwachten dat jij over die eigenschappen beschikt. Dat dan weer wel.

Keurmerken en Certificaten
merkx-pefc.png
merkx-komo.png
merkx-fsc.png
merkx-financieel-gezond.png
sbb.png