Van ruwe balk naar strak kozijn - Transport

‘Van ruwe balk naar strak kozijn’ is een reeks interviewartikelen waarin medewerkers iets vertellen over hun rol binnen onze organisatie. Van acquisitie tot en met transport: stap voor stap brengen zij ons bedrijfsproces in beeld. Deze keer vertellen onze chauffeurs Jan Sprangers en Jan Wouters over hoe zij onze producten veilig van A naar B vervoeren en wat daar allemaal bij komt kijken.

| 16-05-2020

‘’Iedereen kent Jan.’’ ‘’Ja, en intussen kennen ook steeds meer mensen de andere Jan!’’, zo vertellen onze chauffeurs lachend over elkaar. Jan Sprangers werkt alweer ruim 13,5 jaar bij Merkx Kozijnen, Jan Wouters inmiddels 3 jaar. Eerstgenoemde was begin 2007 op zoek naar nieuwe kozijnen en kwam zodoende bij ons bedrijf uit. ‘’Tevens was ik op dat moment op zoek naar nieuw werk,’’ vertelt hij. ‘’Ik had veel contact met Cris en Peter, en dat verliep feilloos. Afspraken werden goed nagekomen, alles was duidelijk en de kwaliteit van de kozijnen was zeer goed. Op dat moment dacht ik: zou dit geen bedrijf voor mij zijn?’’ Jan gooit bij Cris op het woord dat hij op zoek is naar nieuwe job en niet veel later ontvangt hij terugkoppeling van Merkx: er komt een vacature voor een ‘allround (transport)functie’ vrij, een combinatie tussen werkzaamheden op de werkvloer en transport.

13 Years on

‘’In het begin reed ik met mijn eigen auto,’’ vertelt Sprangers. ‘’Dat was maar van korte duur, er pasten hooguit 2 kozijnbokken op een aanhanger.’’ Al snel worden een bedrijfsbus en aanhanger aangeschaft, waarmee meer kozijnen vervoerd kunnen worden. Jan: ‘’Dat, in combinatie met de groei van het bedrijf leidde ertoe dat ik steeds minder op de werkvloer en steeds meer op de weg te vinden was.’’ Na enkele jaren maakt de Volkswagen Transporter plaats voor een IVECO-vrachtwagen met een grotere aanhanger. ‘’Ook die is inmiddels vervangen voor een meer moderne variant van dat type. Ik rijd door heel Nederland en vervoer kozijnen, ramen en deuren in allerlei soorten en maten. Het belangrijkste is dat dat efficiënt, vlot én veilig gebeurt. Daarvoor heb je goed materiaal nodig, en als je als bedrijf in de groei bent brengt dat met zich mee je steeds een stapje verder moet zetten.’’

Jan Sprangers (midden) met collega's Jeroen en Bart tijdens zijn 12,5-jarig jubileum.
Jan Sprangers (midden) met collega’s Jeroen en Bart tijdens zijn 12,5-jarig jubileum.


Een tweede Jan erbij

Medio 2017 klopt er via-via een melkveehouder bij ons bedrijf aan. Jan Wouters: ‘’Ik was op dat moment bezig met de verkoop van mijn melkveebedrijf en wilde graag een aantal dagen in de week blijven werken. Ik ben iemand die graag op verschillende plaatsen komt en van sociaal contact houdt – daar sluit deze functie precies op aan.’’ Jan geeft aan dat hij overal graag naartoe rijdt: ‘’ik ben natuurlijk een rasechte Brabander, maar de ritjes buiten Brabant zijn verrassend mooi. Vooral in Noord-Nederland - richting Haarlem – is de omgeving prachtig. Waar ik ook naartoe rijd: ik word altijd goed geholpen en men is vaak in voor een praatje. Dat vind ik het leuke aan dit werk.’’

Jan Wouters bij zijn vertrouwde vervoersmiddel.
Jan Wouters bij zijn vertrouwde vervoersmiddel.


Sterke samenwerking

Wanneer gevraagd wordt hoe de samenwerking onderling is, antwoorden beide heren: ‘’Zeer goed. We kunnen goed met elkaar opschieten en zijn flexibel, als het nodig is dat de één werk van de ander op moet vangen is dat nooit een probleem.’’ Ook over de samenwerking met Vermeer Transport zijn J&J positief. ‘’Vermeer verzorgt het transport voor de grotere werken en zwaardere producten, vertelt Jan Wouters. ‘’Maar volgens mij kunnen ze daar in het volgende artikel meer over vertellen,’’ vertelt Jan Sprangers met een knipoog.

Benieuwd naar het volgende artikel uit de interviewreeks ‘Van ruwe balk naar strak kozijn?’ Volg ons op Facebook en LinkedIn en blijf voortdurend op de hoogte van het laatste nieuws van Merkx Kozijnen!

Neem contact op

Deel dit bericht: