Van horecamedewerker tot machine operator: Cas Hooijmaijers

Een loopbaan krijgt soms een aparte wending. Collega Cas kan het beamen. Hij startte ooit een horecaopleiding, maar bedient inmiddels een ander type klanten. Samen met hem blikken we terug én vooruit op zijn werkleven. “Ik ben blij met de kansen die ik krijg en heb nog geen minuut spijt gehad van mijn carrière switch.”

| 25-11-2022

In 2019 klopt Cas bij ons aan. Hij zoekt naar eigen zeggen een baan waarin ‘ambacht wordt gecombineerd met moderne techniek en waarin ruimte is voor ontwikkeling.’ Hij lijkt precies te weten wat hij wil. Toch was dat niet altijd het geval. Cas: “op jonge leeftijd een beroep kiezen valt niet mee. Tijdens mijn puberteit deed ik een horecaopleiding, maar dat was niet zo mijn ding. Na mijn opleiding trad ik in dienst bij Kunst.nl, een organisatie die kunst uitleent aan bedrijven en particulieren. Daar was ik verantwoordelijk voor magazijnwerkzaamheden en de optimalisatie ervan. Ik had het er op zich prima naar mijn zin, maar vanwege de verhuizing van het bedrijf scheidden onze wegen. Toen dacht ik: op naar een baan waar ik écht voldoening uithaal en lang kan blijven plakken.”

WindowMaster

De eerste twee jaar bij Merkx werkt Cas via een uitzendbureau. Dagelijks zet hij ramen en deuren in elkaar. Al snel blijkt Cas – evenals zijn collega’s - van belangrijke waarde binnen ons bedrijf. Hij groeit door tot machine operator en treedt in loondienst. Cas: “ik ben erg blij met de kansen die ik krijg. Ik wil mijzelf graag ontwikkelen en het bedrijf helpen groeien.” Inmiddels is hij verantwoordelijk voor het kloppend hart van ons bedrijf: de WindowMaster. “De machine werd ruim een jaar geleden aangekocht en geïnstalleerd. Ik ben er vanaf dat moment nauw bij betrokken. Mijn functie is erg uitdagend vind ik.” Naast het bijhouden van de reguliere productiecyclus van de WindowMaster, controleert Cas al het hout nauwkeurig op versplintering en valbreuken. Ook controleert en onderhoudt hij het machinegereedschap en de hardware.

Cas is erg leergierig en gemotiveerd, wat soms in zijn nadeel werkt. Hij begint iedere dag om 06:30 en hoewel zijn werkdag officieel om 15:30 eindigt is hij vaak pas later weg. Ook overwerken vindt hij geen probleem. “Ik streef ernaar de machine van binnen en buiten te leren kennen”, vertelt hij. “Maar soms wil ik nét wat te graag en dat belemmert dan juist de vooruitgang. Desalniettemin denk ik dat je beter iets te veel dan te weinig gemotiveerd kunt zijn.”

In zijn nopjes

De man uit Raamsdonksveer heeft zijn draai inmiddels echt gevonden en kijkt uit naar de toekomst. “Ik zit gewoon goed op mijn plek bij Merkx. De communicatie is eerlijk en duidelijk. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook ruimte voor een lolletje op zijn tijd. Daarnaast is iedereen erg collegiaal. Soms zo collegiaal, dat ik zelfs het Merkx logo bij mij voor de deur terugzie. Een collega woont bij mij in de straat en parkeert altijd toevallig de servicebus pal voor mijn huis. Dat hoeft nou ook weer niet”, sluit hij af met een glimlach.

Neem contact op

Deel dit bericht: