Terug op het oude nest: Amando Quint

Acht jaar werkte hij bij Merkx Kozijnen. Afgelopen voorjaar nam hij afscheid, maar per 1 december keert hij terug op het oude nest: Amando Quint. Wij zijn er ontzettend blij mee; zo ook onze relaties. Amando zelf? “Enorm!”

| 27-11-2023

In 2015 solliciteerde de destijds 25-jarige Amando bij Merkx Kozijnen als calculator. Al sinds zijn tienerjaren werkte hij in de kozijnindustrie: de kneepjes van het vak hoefden wij hem dus niet te leren. Directe collega Jeroen van Mook en Amando vormden samen al snel hét gezicht van Merkx Kozijnen. Het tweetal leerde de klanten door en door kennen en vice versa. Het duo had Merkx-DNA door hun aderen stromen.

Begin 2023 besloot Amando echter een punt achter zijn periode bij Merkx Kozijnen te zetten. Niet omdat hij het beu was, zo vertelt hij. “Verre van, zelfs. Wegens privéomstandigheden was ik genoodzaakt om flexibeler te zijn en meer thuis te werken. Merkx bood mij de mogelijkheid om flexibeler te zijn. Alle support was er, zowel van de directie als van directe collega’s, dat was absoluut geen punt van discussie. Desondanks voelde het niet goed. Ik zou de enige zijn die (deels) thuis zou gaan werken, terwijl de rest allemaal op locatie aanwezig was. Daarom koos ik ervoor bij een ander bedrijf aan de slag te gaan, waar thuiswerken al iets meer de norm was.” Met pijn in zijn hart nam de 33-jarige uit Tilburg vlak voor de zomervakantieperiode afscheid van Merkx Kozijnen.

‘Even lunchen’

Na zijn vertrek bleef Amando contact onderhouden met Kozijnmakers-directeur Bart van Leijsen, wat uiteindelijk indirect leidde tot Amando’s terugkeer bij Merkx Kozijnen. “Toen ik wegging had ik met Bart afgesproken dat we nog een keer zouden gaan lunchen. Dat hebben we gedaan, en tijdens die lunch vertelde Bart mij over de groei van de Kozijnmakers groep en dat trok mijn aandacht. Er is in de maanden dat ik afwezig was veel veranderd, in positieve zin”, aldus Amando. “Hoewel het helemaal niet mijn bedoeling was om terug te komen, raakten Bart en ik daar beetje bij beetje wel over aan de praat. Bij de werkgever waar ik onlangs actief was had ik het prima naar mijn zin, maar ik miste de kozijnindustrie en ik miste Merkx. Het is gewoon een super bedrijf, dat het beste voor heeft met haar personeel.”

Terugkeer

Het gesprek met Bart zette Amando aan het denken. “Bart legde mij uit dat Kozijnmakers mede dankzij haar groei (lees: komst van een nieuw kantoor in Veenendaal en nieuwe collega’s, red.) nog flexibeler is geworden. Er wordt inmiddels vaker thuisgewerkt en collega’s zijn vaker onderweg of aanwezig op onze andere locaties. Daarmee kon Merkx ook mij bieden wat ik zocht: een combinatie van thuiswerken, meer vrijheid én nog altijd erg leuk werk.”

Lang peinzen over zijn lunch-conversatie met Bart deed Amando niet: binnen afzienbare tijd nam hij contact met Bart op met de mededeling dat hij graag terugkwam bij Merkx. Midden november zette Amando voor de tweede keer in zijn loopbaan een handtekening onder een Merkx Kozijnen-contract. Per 1 december gaat hij weer aan de slag. Wel ziet de functie die hij gaat bekleden er iets anders uit dan voorheen, legt hij uit. “Ongeveer drie dagen per week ga ik weer calculeren. De overige dagen ga ik vooral op bezoek bij bestaande en potentiële klanten. Dat laatste deed ik in dat half jaar dat ik weg was ook en dat vond ik eigenlijk heel tof.”

Amando sluit af: “Ik heb er zin in. Zin om iedereen weer te zien en mijn bijdrage te leveren aan de groei van Kozijnmakers!”

Neem contact op

Deel dit bericht: