TechTalk: In gesprek met BIM-expert Robert Zomer van Solestus Nederland B.V.

In dit nieuwe deel van ‘Partners aan het woord’ vertelt directeur Robert Zomer van Solestus Nederland B.V. hoe zijn onderneming door de jaren heen een vaste projectpartner werd van Merkx Kozijnen. “Het uitbesteden van 3D-engineering leidt tot vermindering van controletijd, het reduceert faalkosten én neemt de werkdruk deels weg op het bedrijfsbureau.”

| 03-03-2021

Al sinds 2015 werkt Solestus als vaste partner mee aan de BIM-projecten van Merkx Kozijnen. ‘BIM’ staat voor Building Information Modelling en is een digitale representatie van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw. Een BIM-model is in een bestand met daarin informatie over het gebouw, wat de complete levenscyclus van een gebouw wordt gebruikt. “Door deze moderne 3D-werkmethode zijn de wensen en behoeftes tussen aannemer, architect én timmerfabriek op elkaar afgestemd”, vertelt Robert Zomer, directeur bij Solestus Nederland B.V. Uiteraard wordt er volgens de nieuwste BIM-basis ILS gewerkt: deze tweede versie biedt houvast voor een eenduidige, gestructureerde informatie-uitwisseling.”

Nieuw hoofdstuk

Nadat hij ruim tweeëntwintig jaar aan het roer stond van een eigen timmerfabriek, startte Robert Zomer in 2012 een nieuw bedrijf: Solestus. Zomer zag, naar eigen zeggen, “kansen in dit product” vanwege zijn achtergrond in de timmerindustrie en de groeiende vraag vanuit de markt. Merkx Kozijnen was één van Zomers eerste klanten.

Zomer: “Solestus streeft naar 100% tevredenheid voor alle betrokken partners in de bouwkolom. Ons gezamenlijke doel is de klant volledig te ontzorgen en de engineering te stroomlijnen en te perfectioneren. Alle modellen zijn voorzien van presentatie- en productparameters, waardoor het mogelijk is om papierloos te werken.” Zomer vertelt dat er niet alleen binnen het bedrijfsproces voordelen zijn voor de klant, maar ook op de bouwplaats. “Alle aanzichten en plattegronden worden direct aangeleverd vanuit het 3D-model.”

Bekijk hier een uitlegvideo van Solestus Nederland B.V. over een BIM-model:

Neem contact op

Deel dit bericht: