Aan de koffie met: Erwin Hogeling

Doordeweeks houdt hij zich bezig met allerlei service gerelateerde werkzaamheden, in het weekend is hij actief als singer/songwriter. Sinds ruim een half jaar is Erwin een vaste spil binnen ons team. “En dat bevalt ontzettend goed, maar er is nog veel meer te bereiken”, vertelt hij enthousiast.

| 16-12-2022

De wereld van techniek trok Erwin altijd al. Na zijn middelbare schoolperiode volgde de man uit Zutphen een opleiding landmeetkunde, waarna hij al snel aan de slag ging als landmeter. Destijds een variërende en uitdagende functie, zo legt hij uit. “Mijn collega’s en ik werkten veel buiten. Onder het genot van een frisse neus hielden we ons bezig met alles dat met civiele techniek te maken had.” Hoewel Erwin normaliter naar vooruitgang streeft, kwam de vooruitgang in de landmeetsector zijn werk niet ten goede. “We begonnen met een clubje van drieën, maar al gauw bleven we met tweeën over vanwege alle ontwikkelingen in apparatuur en techniek. Het stukje modernisering was goed voor de branche, maar minder goed voor mijn werkgeluk”, zo vertelt hij. “Na verloop van tijd verliep alles met GPS-metingen en ging ik in mijn eentje de hord op. Jongens die net van school kwamen boekten dezelfde resultaten door de eenvoud van de techniek. Dat leidde ertoe dat het werk dat ik ooit zo uitdagend vond, een vicieuze cirkel werd.” Tijd voor verandering, besloot Erwin.

Nieuwe uitdaging

Hetgeen in de voorgaande alinea beschreven werd, triggerde Erwin om door te leren en meer uit zijn werkleven te halen. Hij startte rond zijn veertigste met de HBO-studie civiele techniek en begon zijn eigen bedrijf in Vught. Erwin stuurde zijn medewerkers aan en deed het tekenwerk. “En vooral dat tekenwerk beviel erg goed”, stelt hij.

Nadat hij een tijd voor zichzelf werkte, besloot Erwin toch weer in loondienst te treden. Hij begon bij een bedrijf dat bekistingen maakt en kwam daar in aanraking met bouwkundig tekenen. Een reorganisatie leidde ertoe dat Erwin op zoek moest naar een nieuwe werkgever. “Een geluk bij een ongeluk. Ik had het erg goed naar mijn zin bij het vorige bedrijf waar ik werkte, maar dankzij die reorganisatie ben ik wél bij Merkx terecht gekomen”, vertelt hij.

Kozijnen

Begin dit jaar kwam Erwin aan boord bij Merkx Kozijnen. Erwin heeft het énoorm naor mien zin”, vertelt hij op zijn Achterhoeks. “Dankzij mijn vrije rol haal ik veel uitdaging uit mijn werkdag. Ik houd me bezig met de service planning, bemiddel in de communicatie tussen Merkx en de opdrachtgever en doe een stukje tekenwerk. Ondanks dat ik goed op mijn plek zit, blijf ik graag groeien. Het lijkt mij een ware uitdaging het complete stukje voortraject op me te nemen, van calculatie tot werkvoorbereiding”, aldus onze collega.

Arbhin

De creativiteit die Erwin in het tekenwerk stopt, komt ook in zijn vrije tijd terug. Erwin is actief als singer/songwriter onder de naam Arbhin, een Keltische vertaling van zijn naam. Arbhin schrijft progressieve rocknummers en voorziet zijn publiek van een repertoire met zowel eigen nummers als covers. Erwin: “Ik houd ervan om dingen te maken en mensen een glimlach te bezorgen. Dat zie je terug in mijn werk en in mijn hobby’s.”

Toekomst

Erwin geeft aan dat hij nog lang werkzaam wil blijven bij Merkx. “Zoals ik al zei, wil ik graag groeien. Daarnaast wil ik ook het bedrijf helpen groeien. Ik ben bereid op alle vlakken bij te springen. We gaan een mooie tijd tegemoet”, aldus Erwin.

Neem contact op

Deel dit bericht: