Merkx Kozijnen levert elektrische schuiframen in Katwijk

Recent heeft Merkx Kozijnen voor bouwpartner Ouwehand Bouw Plus kozijnen geleverd voor één van de panden van horecaonderneming Steeds aan Zee in Katwijk. De geleverde kozijnen zijn voorzien van elektrisch HM-schuifraam beslag – een modern product met als voornaamste kenmerken de ‘hoge mate van inbraak- en tochtwerendheid, alsmede het gebruiksgemak,’ aldus onze collega’s Marco en Jeroen.

| 01-10-2020

De timmerindustrie staat nooit stil op ontwikkelingsgebied en ook bij Merkx Kozijnen gaan we graag met de tijd mee. Eerder dit jaar hebben we voor horecaonderneming Steeds aan Zee in Katwijk een aantal elektrische schuiframen mogen leveren. ‘’Een prachtig staaltje techniek’’ volgens onze collega Marco Copier. Marco: ‘’de ramen worden elektrisch bediend middels een schakelaar, maar ook eventuele koppeling met Domotica is mogelijk. Het voordeel van het systeem is dat het compleet tocht- en inbraakwerend is. Wanneer het raam gesloten wordt, komt deze eerst naar beneden waarna het raam zich ‘in de sponning trekt en tochtdicht afsluit.’’’ ‘’Dat is wel een beetje kozijnboer-taal, maar zo gaat het in zijn werk,’’ vult collega Jeroen glimlachend aan.

‘’Dat is wel en beetje kozijnboer-taal, maar zo gaat het in zijn werk’’

Tekening van een HM-schuifraam.
Tekening van het beslag.

Voorafgaand aan de levering

De kozijnen en ramen zijn machinaal geproduceerd met onze CNC-bewerkingsmachines en bij onze voormontage voorzien van de extra benodigde sponningen en belegstukken. De kozijnen en ramen zijn twee maal transparant gespoten in onze eigen spuiterij. Na het spuiten zijn de ramen in de kozijnen gemonteerd door onze medewerkers in de afmontage. Een technisch feitje: Merkx creëert extra schuifhoogte voor de ramen door een isolatiepaneel op het kozijn te monteren. ‘’Dankzij die toevoeging kan het raam maximaal uitschuiven en ontstaat er meer ruimte wanneer het raam geopend is,’’ weet Jeroen te vertellen.

Op locatie

Na het afmonteren zijn de kozijnen vervoerd naar de bouwplaats in Katwijk, waar de renovatietak van onze relatie Ouwehand Bouw Plus bezig is geweest met de renovatie van het pand van Steeds aan Zee.

Steeds aan Zee is een horecaonderneming en beschikt over hotelkamers, vakantieappartementen en een bed & breakfast in Katwijk. ‘’Het pand is zowel receptie, café als VVV-kantoor ineen. Dankzij de renovatie beschikt het pand over een frisse, uitnodigende ‘look’ – wat past bij de multifunctionele inzet,’’ aldus Marco Copier.

Neem contact op

Deel dit bericht: