Merkx bouwt mee aan 3 projecten in Europa’s grootste havenstad

Op en rond het voormalig haventerrein Kop van Zuid te Rotterdam wordt op dit moment door 3 van onze partners gebouwd aan een aantal schitterende projecten. In dit artikel geven we een impressie van de voortgang van de projecten en hoe onze producten terugkomen in de prachtige nieuwbouwwoningen.

| 04-06-2020

Machinistenhof – In samenwerking met Ouwehand Bouwen en Ontwikkelen

De Machinistenhof in Rotterdam bevindt zich nabij het Spoorweghavenpark en beschikt over een afgesloten binnenterrein, wat het een perfecte locatie maakt voor gezinnen met (jonge) kinderen. De woningen zijn zeer duurzaam, ruim en eigentijds. Merkx Kozijnen heeft maar liefst 764 houten gevelkozijnen geleverd voor dit project, allemaal inclusief beglazing en opleverservice.

Kreekhuizen – In samenwerking met Bakker Arkel

In de wijk Kreekhuizen heeft Merkx voor 36 woningen de voordeurkozijnen met voordeuren (inclusief beglazing) geleverd. De wijk bevindt zich nabij Kop van Zuid en beschikt over moderne, energiezuinige eengezinswoningen. De woningen zijn onderverdeeld in 4 woonblokken van 9 huizen, zijn volledig gasvrij en aangesloten op een warmtenet. Ondanks dat het eengezinswoningen zijn, zijn de huizen zeer ruim: ze beschikken over 3 comfortabele slaapkamers en een open zolder, welke met een vaste trap te bereiken is.

Overture & Overtuin – In samenwerking met Bouwbedrijf Boot

Een tweede project in Rotterdam betreft Overture en Overtuin, waarvoor Merkx de houten buitenkozijnen heeft geleverd. Dit project is onderverdeeld in een drietal deelprojecten: Overture Laan- en Dijkwoningen, Overtuin Dijkwoningen en Overtuin Stadswoningen. Verschillende architecten hebben een bijdrage geleverd aan het ontwerp van de projecten, wat heeft geleid tot zeer diverse woningontwerpen en een eigen uitstraling voor ieder deelplan. Zo is Overtuin gebaseerd op de historische overtuin - veel landgoederen hadden vroeger een extra tuin aan de overzijde van de weg. In Overtuin is hier een hedendaagse variant van gecreëerd. In aanvulling op een eigen tuin of balkon hebben de bewoners samen met hun buren een extra tuin in het hart van het plan. Overture daarentegen is speciaal ontworpen voor stadsmensen die binnen een grootstedelijke sfeer ook graag de rust opzoeken en een vertrouwde omgeving als basis waarderen.

Benieuwd naar aan wat voor projecten wij nog meer hebben meegewerkt? Kijk op onze projectpagina voor een impressie!

Neem contact op

Deel dit bericht: