Kozijnen voor… Woon-zorgcomplex (Nootdorp) en Rijksmonument (Haarlem)

Voor velen zijn ramen, deuren en kozijnen ‘slechts bouwstenen’ voor de realisatie van een woning, appartementencomplex of ander pand. Voor ons is ieder product uniek – elk stukje hout beschikt over een eigen structuur én eindbestemming. Voorbeelden van zo’n eindbestemming zijn Woonzorgcomplex ‘Villa Zonnedauw’ en Rijksmonument ‘De Dreef’, 2 prachtige projecten waar wij de afgelopen tijd onze bijdrage aan hebben mogen leveren.

| 26-11-2020

Woon-zorgcomplex Villa Zonnedauw (Nootdorp)

Villa Zonnedauw is een woon-zorgcomplex in Nootdorp, dat sinds de zomer van 2020 woonruimte biedt aan maar liefst 14 jongvolwassen mannen en vrouwen met een verstandelijke beperking. Iedere bewoner beschikt over een eigen appartement met daarin een eigen keuken, toilet en badkamer. De appartementen zijn verdeeld over de begane grond en 2 etages. Daarnaast bevinden zich op de benedenverdieping 2 gezamenlijke woonkamers.

’‘Een plek waar jij jezelf kunt zijn en waar jij je veilig voelt, net als thuis’‘

Villa Zonnedauw

De slagzin van het complex luidt: ‘’Een plek waar jij jezelf kunt zijn en waar jij je veilig voelt, net als thuis.’’ Jezelf veilig voelen is natuurlijk alleen mogelijk met een juiste fundering, letterlijk en figuurlijk. Merkx Kozijnen heeft aan Waaijerbouw B.V. de afgelakte en beglaasde buitenkozijnen mogen leveren welke zijn geïntegreerd in de villa. ‘’Een schitterend project,’’ aldus onze medewerker Jeroen van Mook. ‘’Het is een modern pand dat is voortgevloeid uit een knap staaltje architectuur. Opmerkelijk zijn de grote hoekkozijnen, welke zorgen voor een ruimtelijke, frisse uitstraling – iets wat de bewoners helpt zich nóg beter thuis te voelen.’’

Appartementencomplex De Dreef (Haarlem)

‘’Luxe appartementen op historische grond,’’ zo worden deze 4 prachtig gerenoveerde herenhuizen aan de Dreef te Haarlem omschreven. De huizen zijn eind 1800 gebouwd en de afgelopen eeuw op verschillende manieren gebruikt – in het begin als woonhuis, daarna als kantoorpand en vanaf heden als appartementencomplex. Onze partner bouwbedrijf Bakker Arkel heeft de afgelopen periode hard gewerkt om de transitie project Op Dreeff te voltooien. Merkx Kozijnen heeft de nieuwe buitenkozijnen – volgens authentieke details - geleverd voor de achtergevels van de panden.

Oudhollands karakter met een modern tintje

Inmiddels is het gehele monument volledig gerenoveerd, waardoor er de komende jaren geen noemenswaardig onderhoud plaats hoeft te vinden binnen en rondom het pand. Jeroen vertelt: ‘’Ook dit is een geweldig project. Het is een karakteristiek pand vol luxe, grandeur en authentieke details. Bij de renovatie is ervoor gekozen de originele elementen te behouden en er tevens een moderne twist aan te geven. Zo zijn bijvoorbeeld de monumentale plafonds gebleven en is de vloer van bovenaf geïsoleerd. Dit zorgt ervoor dat de historische waarde blijft en de nieuwe bewoners daarnaast profijt hebben van de hedendaagse bouwkundige kwaliteiten.’’

Voortdurend op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Merkx Kozijnen? Volg ons op Facebook en LinkedIn en mis nooit meer een belangrijke update!

Neem contact op

Deel dit bericht: