Graydon Financieel Gezond Award

In tijden van financiële onzekerheid is het belangrijk te weten met wie men zaken doet, zodat bedrijven verantwoord kunnen samenwerken.

Merkx | 24-03-2014

2 oktober 2013 ontving Peter Merkx van Merkx Machinale Houtbewerking in Dongen de Graydon Financieel Gezond Award uit handen van Jeroen Riemslag van Graydon.

Reactie van Peter Merkx: “We zijn door Graydon beoordeeld met een AAA rating. Daarnaast betalen we 100% van onze rekeningen binnen de afgesproken betaalconditie. Dit is iets waar we trots op zijn. Niets blijft bij ons verborgen. We laten zien dat we niet alleen goede producten en diensten leveren, maar geven zakenrelaties op een professionele manier vertrouwen, zodat een goede samenwerking van de grond kan komen.”

Bedrijven huiverig voor openbaar maken financiële rating

Nog lang niet alle bedrijven in Nederland zijn zo open over hun financiële gezondheid. Momenteel kent 13% van alle bedrijven in Nederland een hoog tot zeer hoog risico om mee zaken te doen. Veel bedrijven zijn dan ook huiverig om hun financiële gezondheid te laten zien.

Merkx Machinale Houtbewerking B.V. een voorbeeld voor de branche

Susanne Klawer, Woordvoerder Graydon Nederland: “Bedrijven die open zijn over hun financiële gezondheid, zijn een voorbeeld in de markt. Door te laten zien dat ze er financieel goed voor staan en hun rekeningen op tijd betalen, bewijzen ze aan zakenrelaties dat ze een betrouwbare zakenpartner zijn. Hierdoor krijgen deze bedrijven makkelijker leverancierskrediet: oftewel achteraf betalen. Een belangrijke en gratis vorm van financiering voor bedrijven in deze moeilijke tijden”.

Neem contact op

Deel dit bericht: