Bedrijfsbezoek Dekker Hout

Den Haag, 1885: een kleine, lokale houthandel genaamd Dekker Hout vindt zijn oorsprong. Ruim 134 jaar later, beschikt deze ‘kleine, lokale houthandel’ over eigen bossen in meerdere continenten en produceren zij halffabricaten en eindproducten voor zowel retail als bouw gerelateerde bedrijven. Ook Merkx wordt wekelijks voorzien van honderden meters hout: voor ons een reden om eens bij Dekker te gaan kijken.

| 28-05-2019

Den Haag, 1885: een kleine, lokale houthandel genaamd Dekker Hout vindt zijn oorsprong. Ruim 134 jaar later, beschikt deze ‘kleine, lokale houthandel’ over eigen bossen in meerdere continenten en produceren zij – met behulp van meer dan 600(!) medewerkers – halffabricaten en eindproducten voor zowel retail als bouw gerelateerde bedrijven. Ook Merkx wordt wekelijks voorzien van honderden meters hout: voor ons een reden om eens bij Dekker te gaan kijken.

De samenwerking tussen Dekker Hout en Merkx Kozijnen is er eentje die ver teruggaat. Al meer dan 10 jaar lang is Dekker één van onze grootste toeleveranciers in hardhouten. Inmiddels is die samenwerking uitgegroeid tot een hecht partnerschap, waarbij kwaliteit en open communicatie de belangrijkste drijfveren zijn. Ons bedrijfsbezoek gaat van start met een interessant gesprek. Onder het genot van een kop koffie wordt gekeken hoe de onderlinge relatie tussen Dekker en Merkx versterkt kan worden. Tevens komt er uitgebreid aan bod hoe beide partijen het goede imago van hout verder uit kunnen dragen, waarbij (vanzelfsprekend) rekening wordt gehouden met verduurzaming van de hedendaagse maatschappij.

Een haven aan de Lek

Na een goed gesprek te hebben gevoerd omtrent de onderlinge relatie, gaan we van start met de rondleiding. Deze begint in de haven van Vianen, gelegen aan rivier de Lek. Hier zien we hoe – per boot - het hout binnenkomt. Vervolgens komen we in een speciale droogkamer: in deze ruimte wordt het hout gedroogd tot de gespecificeerde waarde. Via de droogkamer komen we terecht bij de sorteerlijn van het bedrijf. Dit gedeelte van de organisatie trekt bij ons de aandacht: enkel de beste kwaliteit hout wordt gebruikt binnen ons productieproces. Na vol bewondering naar de sorteerlijn te hebben gekeken, komen we uiteindelijk via het bewerkingsproces terecht bij de afdeling logistiek. Hier zien we hoe onze balken in de grote vrachtwagens van Dekker Hout worden geladen.

Leerzame dag, sterk partnerschap

Het bedrijfsbezoek wordt afgesloten met een evaluatiegesprek, waarbij de rondleiding van vandaag het gespreksonderwerp is. Beide partijen besluiten hetzelfde: ‘’Een leerzame, interessante dag die het partnerschap naar een hoger niveau heeft gebracht.’’

Neem contact op

Deel dit bericht: