Aan de koffie met: Aaron Roos

Een afgestudeerd autotechnicus die vijftien jaar als dakkapelmonteur werkt en vervolgens de kozijnen ingaat. Klinkt logisch, toch? Het is het pad dat collega Aaron bewandelde. Letterlijk: want hij liep naar eigen zeggen “gewoon bij Merkx binnen” voor een open sollicitatie. We spraken met hem over zijn uiteenlopende carrière en zijn functie bij Merkx Kozijnen.

| 16-03-2023

Aaron (39) wordt te midden van de jaren tachtig geboren in Gouda. In zijn pubertijd start hij met de opleiding Automonteur. “Om vervolgens nooit iets binnen de automotive branche te doen”, grinnikt hij. Aaron: “In mijn tienerjaren ging ik aan de slag bij een installatiebedrijf in de buurt. Het werk was leuk en het was er gezellig. Daarnaast kwam mijn monteursdiploma daar toch stiekem best van pas.” Op zijn twintigste verhuist hij samen met zijn ouders naar Tilburg, waarna zijn loopbaan in Noord-Brabant begint.

Het dak op

Via-via komt Aaron terecht bij een dakkappellenspecialist. Een toffe job, maar niet zonder risico’s, zo vertelt hij. “Ik heb daar meer dan vijftien jaar met veel plezier gewerkt. We hadden een sterk, aangenaam team en het werk was erg uitdagend.” Hij vervolgt: “Maar er zaten ook minpunten aan. De extreme weren (stevige hitte, snijdende kou) belemmerden het werkplezier nogal eens. Daarnaast is het gevaarlijk werk. Naarmate ik ouder werd en vader werd, vroeg ik mij steeds vaker af of dit wel de ideale baan voor mij was.” Na lang twijfelen besluit Aaron een weloverwogen beslissing te nemen: hij gaat op zoek naar ander type werk.

‘De gouden tip’

Een paar vrienden van Aaron vertellen hem over Merkx Kozijnen. “’Een gezond en modern bedrijf’, misschien is dat iets, zeiden ze. Ik zag Merkx de afgelopen jaren al meerdere keren (online) voorbijkomen. Toen mijn vrienden me tipten, leek het mij een goed moment om langs te gaan. Ik ben letterlijk ‘gewoon’ binnengelopen. Ik kwam in contact met Joël over de mogelijkheden. Vanaf dat moment begon het balletje te rollen”, aldus Aaron.

Aan de slag

In oktober 2022 start Aaron bij Merkx Kozijnen. Hij verricht werkzaamheden binnen de Afmontage, wat voor hem aanvoelt als ‘bekend terrein.’ “Ik verricht al meer dan twintig jaar montagewerkzaamheden. Maar om dat op een moderne, warme werkvloer te doen, is toch nét even iets aangenamer”, vertelt hij enthousiast. Aaron gaat verder. “Mijn taken zijn erg uiteenlopend. Ik houd mij bezig met de complete laatste stap van het productieproces: het afmonteren. Dat omvat onder andere het monteren van hang- en sluitwerk en het afstellen van de producten.”

Aarons ervaring bij Merkx Kozijnen

Op de vraag wat Aaron opvalt aan Merkx ten opzichte van zijn voorgaande werkgever(s), antwoordt hij: “Het bedrijf is nauwkeurig op alle vlakken. Zo is de verloning altijd op tijd, worden de kozijnen tot op de millimeter nauwkeurig afgewerkt en is er een efficiënt fietsplan. Daarnaast is iedereen positief en is er ruimte voor een lolletje. Mijn vorige werkgever was een écht familiebedrijf, wat ik fijn vond. Hoewel Merkx een bedrijf van redelijk formaat is, wordt er veel aandacht besteedt aan het creëren en behouden van een hecht team. Dat waardeer ik enorm.”

Neem contact op

Deel dit bericht: