Hoogwaardige hardhouten kozijnen

Bekijk impressie

Wij produceren hoogwaardige, hardhouten kozijnen voor de seriematige woningbouw, vrije sector en renovatiemarkt.

Alle soorten hardhouten kozijnen

Onze houten kozijnen worden door onze opdrachtgevers toegepast bij nieuwbouw, renovatie en verbouw, in zowel woningen als bedrijfspanden, inpandig of in buitengevels. Wij produceren en leveren alle soorten en maten houten kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien. Naast topkwaliteit traditionele hardhouten kozijnen heeft Merkx Kozijnen een sterke naam opgebouwd in specifieke kozijnen op maat met bijzondere detailleringen en profileringen.

Waarom houten kozijnen?

Met houten kozijnen wordt weer recht gedaan aan de oorspronkelijke architectuur van panden. Naast de authentieke uitstraling heeft hout als grote voordeel dat het te onderhouden en te herstellen is. Hout is in alle kleuren en kleurcombinaties te schilderen. Wij behandelen houten kozijnen in een geconditioneerde ruimte. De verf die wij aanbrengen is van een dusdanig hoog niveau dat de onderhoudstermijn langer is dan vaak in het verleden was. Mede hierdoor is hout een duurzamere keuze geworden.

Neem contact op

Houtsoorten

De houtsoorten waar we het meest mee werken zijn meranti en mahonie. Daarnaast zijn mahonie, iroko en eiken ook regelmatig voorkomende houtsoorten. Wij leveren ook PEFC™ en FSC® gecertificeerd hout. Niet alleen ons hout, maar ook onze kozijnenfabriek is volledig gecertificeerd.

Ronde kozijnen

Wij produceren ronde, halfronde en ovale kozijnen in elke gewenste maat en uitvoering. Met binnen­ of buitenbeglazing en met diverse ramen en deuren. Deze kozijnen zijn altijd behandeld volgens minimaal concept 2.

Toogkozijnen

Toogkozijnen produceren we in diverse uitvoeringen voor bijvoorbeeld een dakkappel, dubbele deuren of stalramen. Met binnen­ of buitenbeglazing en met diverse ramen en deuren.

KOMO keurmerk

Wij zijn KOMO gecertificeerd, u vindt ons certificaat onder het kopje “Downloads”