Samenvatting: de plaatsing van de Windowmaster van A tot Z

Het was weer een bouwvak om nooit te vergeten. Dat niet vanwege geweldige zon, zee en strand dagen aan de Slof 38 te Dongen, maar vanwege de herindeling van onze productiehallen en de plaatsing van een gloednieuwe CNC gestuurde machine. We blikken terug op een aantal indrukwekkende weken.

| 26-08-2021

Stap 1: Demontage Conturexen

Op maandag 26 juli kwamen de laatste kozijnonderdelen uit onze Weinig Conturex bewerkingsstations. De rest van de week hield onze partner Chr. Vermeer Movements zich bezig met het demonteren van de machines op vakkundige wijze. Een hele uitdaging, daar er in de rest van de fabriek nog op volle toeren werd geproduceerd. Op donderdag 29 juli was productiehal 1 leeg en panklaar voor de komst van de Windowmaster 50 TopLine.

Stap 2: Plaatsing en installatie Windowmaster

Op 30 juli betrad de Windowmaster het Dongense industrieterrein Tichelrijt. Vanaf dat moment werkten diverse partijen hard om de machine te plaatsen, aan te sluiten en te installeren. Daarnaast startten enkele Merkx Kozijnen collega’s met het herindelen van ons productieproces. Interne machineverhuizingen zorgen voor een optimale routing en daarmee een zo efficiënt mogelijk proces.

Stap 3: Technische afname

In de loop van week 33 vond de technische afname plaats. De eerste onderdelen kwamen succesvol uit de machine. Afgelopen week (week 34) startten onze operators met het leren werken met de machine. Ook werd de productie hervat.

Met de komst van de Windowmaster 50 TopLine kunnen we onze klanten zowel nu als in de toekomst blijven voorzien van kwaliteitsproducten binnen een passende levertijd. Tevens neemt de nieuwe machine minder ruimte in beslag dan de vorige twee bewerkingscentra samen, waardoor we bestaande ruimtes nóg beter kunnen benutten. Dit leidt tot een betere flow in ons productieproces. Kortom: een flinke investering met ontzettend veel voordelen. En daar zijn we trots op.

Wij danken BOS Machines, PCK Afzuigsystemen B.V., Rodatech B.V., Chr. Vermeer Movements en HPS Techniek B.V. voor de bijdragen die zij leverden aan het plaatsen en installeren van de machine.

Meer weten over de Windowmaster 50 TopLine? Lees hier meer!


Neem contact op

Deel dit bericht: