Partners aan het woord: Wim van den Broek van Polvo B.V.

Naast Merkx Kozijnen, staat ook de carrière van Wim van den Broek in de kinderschoenen midden jaren negentig. De piepjonge vertegenwoordiger voorziet ons van advies op het gebied van hang- en sluitwerk. Na twintig jaar komt Wim nog steeds bij ons over de vloer. “En dat maakt mij stiekem best wel trots.”

| 25-10-2021

Na zijn middelbareschooltijd belandt Wim van den Broek in de bouw. Het bedrijf waar hij voor werkt beschikt over een kleine machinale werkplaats, waar hij in aanraking komt met de productie van kozijnen, ramen en deuren. “Beetje bij beetje ontwikkelde ik een passie voor de timmerindustrie”, stelt de 56-jarige Roosendaler. Dit leidt ertoe dat Wim al snel de buitendienst in gaat. “Ik ging aan de slag als vertegenwoordiger in de zogeheten TiFa-omgeving. (TiFa: timmerfabrieken). Dat voor een bedrijf dat onder andere hang- en sluitwerk leverde. En zo kwam ik al op jonge leeftijd in contact met Merkx Kozijnen.” Wim lacht: “In die tijd werd ik nog weleens ‘uitgeprobeerd’ door medewerkers van timmerfabrieken. Dat kwam omdat ik als jong ventje de hoge piefen met veel ervaring even moest gaan vertellen hoe ze efficiënter konden werken. Gelukkig was dat bij Merkx niet het geval: ook zij begonnen net en ik kreeg direct het vertrouwen.”

Polvo groeit met Merkx mee

In de beginjaren komt Wim geregeld bij Merkx namens een bedrijf uit Breda, waar hij op dat moment werkzaam is. Na een aantal jaar vertrekt Wim naar zijn huidige werkgever: Polvo B.V., een groothandel voor de bouw en industriesector. Ook daar komt hij in contact met ons bedrijf. Merkx en Polvo zijn inmiddels al jaren partners. “Ik durf wel te stellen dat ik Merkx ondertussen van binnen en van buiten ken”, besluit Wim. “Ik heb het bedrijf vanaf de grond opgebouwd zien worden. Niet alleen de oppervlakte van de werkplaats werd groter, maar ook het productieproces en het assortiment.” De commercieel adviseur vertelt dat die groei ten grondslag ligt aan de optimale samenwerking tussen Polvo en Merkx. “Vroeger leverden we vooral gereedschap. Door de jaren heen veranderde dat. Tegenwoordig leveren we Merkx werkelijk van alles: van gereedschap tot hang- en sluitwerk en van kit tot rollen tape.”

Trots

Wim spreekt zich uit over de jarenlange relatie tussen Merkx Kozijnen en zijn werkgever. “Dat maakt mij stiekem best wel trots. Niet alleen met Merkx hebben we een goede band. Ook de relaties met andere (timmer)bedrijven houden al jaren stand. Er is weinig verloop in ons klantenbestand. Wél blijven er nieuwe klanten komen en dat is ontzettend positief.” Wim is ervan overtuigd dat dit onder andere komt door de formule die Polvo hanteert. “Wij leveren onze klanten een totaalpakket. We leveren niet alleen producten, maar ook kennis. We streven ernaar altijd op tijd te leveren en concreet te communiceren. Daarnaast ondersteunen we op het gebied van software. Om een voorbeeld te geven: jullie werkvoorbereiders kunnen in het tekenprogramma precies zien welk slot bij welk kozijn past. Daardoor weet zowel jullie kantoor- als productiemedewerker waar hij/zij aan toe is. Wij zijn geen leverancier, maar een partner.”

Zoals bij iedere partner, vragen we Wim wat hem opvalt aan onze onderneming. Wim antwoordt lovend: “Bij Merkx hanteert men een ‘altijd de gas erop’ mentaliteit, als ik het zo mag zeggen. Ondanks dat er veel werk wordt verzet, werken jullie gestructureerd én met een stabiele, gezellige groep mensen. Dat vind ik fascinerend om te zien.”

Wim (rechts) samen met een collega.


‘Altijd de gas erop’

Wist u dat Polvo niet alleen aan Merkx Kozijnen levert, maar ook aan zusteronderneming De Waal Kozijnen in Veen? Merkx en De Waal zijn onderdeel van moederbedrijf Kozijnmakers B.V.

Neem contact op

Deel dit bericht: