Partners aan het woord: Rob van Rijswijk van Van Rijswijk Glaswerken

“Merkx Kozijnen was mijn allereerste klant. Het begon met een paar werkavonden in de week. En moet je nu eens kijken”, vertelt Rob van Rijswijk van Van Rijswijk Glaswerken trots. Van Rijswijk Glaswerken is al ruim twintig jaar verantwoordelijk voor de beglazing van een groot deel van onze producten. “En dat is niet voor niets.”

| 17-03-2021

Na tien dienstjaren bij een fabrikant in aluminium kozijnen, besluit Rob van Rijswijk in mei 1998 een andere richting in te slaan en voor zichzelf te beginnen. De ‘touch and feel’ met ramen, deuren en kozijnen blijft, maar de Dongenaar legt vanaf dat moment de focus enkel nog op glas zetten. “Ik ben een echt buitenmens, werken in een productiefabriek is niet aan mij besteed”, vertelt Rob. “Dat maakte dat ik eind jaren negentig startte met beglazen. In het begin alleen voor Merkx Kozijnen, maar al snel breidde ik mijn klantenbestand uit met meerdere aannemers- en timmerbedrijven.” Van Rijswijk Glaswerken is een feit.

Rob van Rijswijk
Rob van Rijswijk


Topkwaliteit werk met slechts drie paar handjes

In de loop der jaren groeit Merkx Kozijnen. Van Rijswijk Glaswerken groeit mee, maar op een eigen manier. In de beginjaren vestigt Van Rijswijk zich op het industrieterrein in Tilburg. Na enkele jaren verhuist het bedrijf naar de Monnendijk in Dongen en vanaf 2008 bevindt de onderneming zich in een prachtig nieuw pand op het Dongense Industrieterrein Tichelrijt. Ondanks de groei in bedrijfslocatie, houdt Rob het formaat van zijn onderneming gering en werkt hij enkel met (twee) zzp’ers, zo vertelt hij. “Dat is een bewuste keuze. Ik ben iemand die vrijheid nodig heeft, zowel binnen als buiten mijn onderneming. Ik heb niet de ambitie om mijn bedrijf uit te laten groeien tot een enorme firma. Het trekt mij juist om met een selecte groep mensen topkwaliteit werk te leveren, in plaats van voortdurend ‘meer en meer te willen.’ Dat is de drijfveer van mijn bedrijf.”

Andere formule

Sinds de vestiging van Van Rijswijk Glaswerken op het industrieterrein in Dongen in 2008, verhuurt Rob een deel van zijn bedrijfspand aan een trappenfabrikant. Medio 2016 komt daar verandering in. De huurder zegt op en er komt ruimte vrij. Rob besluit – in samenspraak met Merkx Kozijnen - de formule van zijn bedrijf om te gooien. “We kwamen op het idee om binnen te gaan beglazen. Ik moest even wennen aan die gedachte gezien het feit dat ik een echt buitenmens ben, zoals ik eerder al zei.” Uiteindelijk hakt Rob de knoop tóch door. “En daar heb ik geen minuut spijt van gehad. Het team van Merkx brengt de producten deze kant op, dat werkt perfect. In onze werkplaats is het altijd droog, warm, schoon en veilig. Dat is op de bouwplaats nog wel eens anders. Bij mooi weer openen we gewoon de roldeur, zodat we alsnog kunnen genieten van het zonnetje tijdens het werk. Probleem opgelost.”

Rob is erg tevreden over de samenwerking met Merkx Kozijnen. “In al die jaren is er nog nooit onenigheid of een meningsverschil geweest. Beide partijen weten waar ze aan toe zijn. Niet lullen maar poetsen, om het zo maar te zeggen”, vertelt Rob met een brede glimlach. “Op naar de volgende drieëntwintig jaar.”

“Niet lullen maar poetsen”

Vanwege de verschillen in productiespecificaties zoals grootte, gewicht en profilering is het niet mogelijk al onze producten voorafgaand aan het transport te beglazen. Het beglazen van onze producten op de bouwlocatie verricht Voorjans Montage B.V. uit Eindhoven. Meer weten? Houd onze website en sociale mediakanalen in de gaten voor een nieuw artikel uit de reeks ‘Partners aan het woord!’

Neem contact op

Deel dit bericht: