Ontmoet onze nieuwste Kozijnmakers: Bart Veenbrink, Rob Dierssen en Bas Blankestijn

In het derde kwartaal van 2023 opende Kozijnmakers een nieuw kantoor in Veenendaal (provincie Utrecht). Inmiddels is een groot deel van de werkplekken bezet. Onze nieuwe collega’s Bart Veenbrink (52), Rob Dierssen (41) en Bas Blankestijn (27) ondersteunen de werkvoorbereiding en calculatie vanuit Veenendaal Office. Het drietal vertelt meer over hun komst én de toekomstvisie van Kozijnmakers.

| 24-01-2024

De afgelopen periode ontvingen we meermaals de vraag waarom we juist in Veenendaal een nieuw kantoor openden. Dankzij haar centrale ligging is Veenendaal de ultieme uitvalsbasis wanneer er gekeken wordt naar de plaatsen waar de overige drie Kozijnmakers-locaties gevestigd zijn: Dongen (Midden-Brabant), Veen (Oost-Brabant) en Bolsward (Friesland). Daarnaast bieden we middels de opening van een kantoorpand in Veenendaal een moderne en centraal gelegen werkplek voor onze nieuwe collega’s.

Bart, Rob en Bas komen namelijk allemaal uit de omgeving Veenendaal. Alle drie de heren werkten samen met collega’s Regina Bouman en Twan van Rossum bij een andere timmerfabriek in de omgeving. Gedurende de (na)zomer van 2023 kwamen ze in contact met de Kozijnmakers-directie. Het concept van een werkplek in het midden van Nederland vanwaar meerdere zusterbedrijven bediend kunnen worden, sprak het drietal direct aan, zo vertelt Rob. “Het kwam op ons pad. Kozijnmakers beloofde dat we snel en zorgeloos een nieuwe, uitdagende functie konden bekleden vanuit een kantoor dat voor ons dichtbij huis is. Het verhaal klopte gewoon.” Bart kan zich vinden in de woorden van zijn collega. “Ja, het was (en is) een heel mooi verhaal. Alles wat er werd beloofd, is waargemaakt. We hebben een prachtige werkplek met fijne collega’s en nagenoeg geen reistijd (wanneer we in Veenendaal werken, red.). Daar ben ik zeer dankbaar voor.”

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Van links naar rechts: Rob Dierssen, Bas Blankestijn en Bart Veenbrink.

Van links naar rechts: Rob Dierssen, Bas Blankestijn en Bart Veenbrink.


Kozijnmakers: een eenheid, maar zéker geen eenheidsworst

Vanaf het eerste moment dat de Kozijnmakersgroep werd opgericht, was één gedachtegoed heel duidelijk: alle bedrijven die onderdeel zijn van de groep vormen een eenheid, maar behouden hun eigen identiteit. Onze nieuwe collega’s kunnen zich vinden in die visie. Momenteel ondersteunt Rob de calculatie en werkvoorbereiding (hout en kunststof) van De Waal Kozijnen. Vanaf komende maand komt daar ook Vako Kozijntechniek bij. Dat terwijl Bart Kozijnmakers-breed de calculatie oppakt en Bas gedurende de week vooral voor Merkx Kozijnen aan het werk is. Hij houdt zich bezig met de werkvoorbereiding en het doorsturen van projecten naar de Windowmaster, een CNC-gestuurde houtbewerkingsmachine. “Het doel is dat we uiteindelijk alle fabrieken breder kunnen ondersteunen. Als Vako in week X meer handen nodig heeft, springen we daar bij. Heeft Merkx in week Y meer mankracht nodig, helpen we daar”, vertelt Bas. Rob vult aan: “Het is niet de bedoeling dat wij als individu gelinkt zijn aan één fabriek. Het idee van een kantoor in Veenendaal is juist dat we flexibel zijn en kunnen helpen waar nodig. Dat is overigens niet iets dat je binnen een dag realiseert. We doen alles stap voor stap.”

Flexibiliteit

Juist die flexibiliteit die Rob benoemt vinden we bij Kozijnmakers erg belangrijk. Zowel voor onze medewerkers als onze klanten is het fijn om snel te kunnen schakelen. Bas: “Het is prettig. Een groot deel van de week zitten we hier in Veenendaal, samen met Regina. Op de momenten dat het nodig is, zijn we aanwezig op de fabriekslocaties.” Hij vervolgt: “We gaan sowieso allemaal minimaal één dag in de week naar de fabriekslocaties om nauw verbonden te blijven met onze collega’s. Op die manier houden we elkaar scherp.”

Lees hier meer over de komst van ons kantoor in Veenendaal.

Neem contact op

Deel dit bericht: