Merkx Kozijnen schaft nieuw CNC bewerkingscentrum aan

Groot nieuws! In week 31 (2021) maken onze twee Weinig Conturex bewerkingscentra plaats voor een gloednieuwe machine: de Windowmaster 50 TopLine van Bos Machines. Deze machine stelt ons in staat nóg stabieler, efficiënter en sneller te produceren.

| 24-07-2021

De Windowmaster is het neusje van de zalm onder de houtbewerkingsmachines. Het CNC bewerkingscentrum kan twee onderdelen tegelijk bewerken. In totaal passen er acht onderdelen tegelijk in het apparaat, dit dankzij de vier bewerkingstafels welke zijn uitgericht met gedeelde duo klemmen.

Kleiner werkoppervlak, grotere capaciteit

Doordat de Windowmaster twee complete machines vervangt, ontstaat er meer ruimte in onze werkplaats. Hierdoor kunnen we het aantal vierkante meters in de fabriek nog beter benutten. De machine beschikt over een BMH Loadmaster, een automatisch laadsysteem waardoor er gedurende een werkdag minder handjes aan de machine vereist zijn dan momenteel het geval is. Kortom: zowel qua ruimte als qua productiecapaciteit gaan we erop vooruit.

Plaatsing

Omdat we willen dat alles zo vlekkeloos mogelijk verloopt, vond er reeds een technische afname bij de leverancier plaats en vindt de plaatsing van de machine plaats in de bouwvakantie. Ondanks dat is en blijft de plaatsing van een dergelijke installatie een complex traject. Om die reden kan het zijn dat wij rondom de vakantieperiode minder flexibel zijn dan u van ons gewend bent.

Voor vragen of meer informatie staat het u uiteraard vrij contact op te nemen met Merkx Kozijnen.

Neem contact op

Deel dit bericht: