Op bezoek bij ons manusje van alles: Marco Ripzaad

Bouwvak: de tijd voor rust, buurt en bakskes koffie. Hét moment om eens bij collega Marco Ripzaad op bezoek te gaan om met hem bij te praten over zijn baan, koetjes, kalfjes en de kozijnen in zijn woonhuis.

| 10-09-2021

Marco komt op zestienjarige leeftijd als scholier binnen bij Merkx Kozijnen. Inmiddels is hij al ruim vijftien jaar lang dagelijks te vinden in Merkx tenue. Ook voor Marco geldt: kleine jongens worden groot. Waar wij hem kennen sinds zijn studietijd, koopt Marco in 2015 een huis in Made. “En daar moesten nieuwe kozijnen in. Ik heb er lang over nagedacht waar ik die zou kopen”, vertelt hij met een knipoog.

Allround op ieder vlak

Binnen het bedrijf staat ‘onzen Marco’ bekend als een manusje van alles. Zo bedient hij diverse machines, draagt hij zijn steentje bij binnen de voormontage en zet hij de producten in elkaar bij de afmontage. Het feit dat de van origine Oosterhouter een echte alleskunner is, maakt ook dat hij alle producten voor zijn woonhuis deels zelf maakt. En daar vertelt hij graag over.

“Al sinds mijn komst bij Merkx Kozijnen varieert mijn werkdag. Iedere dag weer. Dat op productiegebied, maar ook op andere vlakken. Als er binnen het bedrijf dingen moeten gebeuren die niet direct betrekking hebben op de productie, word ik daar vaak bij betrokken. En dat vind ik tof.” Marco noemt een voorbeeld. “De bar in ons bedrijfscafé heb ik samen met collega Twan Verhees gemaakt. Maar ook voor andere dingen word ik ingezet: denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van de kantoorruimtes”, aldus Marco.

Nieuwe (Merkx) kozijnen

Marco timmert niet alleen aan de weg tijdens zijn werkweek. Ook thuis is hij graag aan de gang. “De ramen, kozijnen en deuren in de woning van mijn vriendin en mij waren niet meer van deze tijd. In de ramen op de bovenverdieping zat zelfs nog enkel glas. Tijd voor verandering, dachten we.” Marco en Yvonne besluiten maar liefst negen kozijnen te vervangen. Ook komen er een nieuwe voor- en achterdeur. De nieuwe kozijnen beschikken over HR++ dubbel glas, volgens Marco een absolute must. “Moderne kozijnen betalen zich altijd terug. Ze zijn vele malen duurzamer: de isolatiewaarde is namelijk erg hoog. Dat maakt dat de gasrekening een stuk lager wordt”, vertelt hij.

Altijd 100%

De man met twee rechterhanden blikt enthousiast terug op de productie van zijn nieuwe kozijnen. “Kwaliteit staat voorop bij Merkx, altijd. Als een product maar 95% is, maken we het opnieuw: het moet namelijk altijd 100% zijn. Koop je bij Merkx, dan weet je dat het goed is. Daarnaast kun je als medewerker leuke regelingen treffen wat betreft het aanschaffen van kozijnen, ramen en deuren. Klinkt misschien cliché, maar het is wel zo”, sluit Marco af.

Neem contact op

Deel dit bericht: