Merkx Kozijnen schaft nieuwe Omga glaslattenzaag aan bij Bos Machines

“Een relatief kleine vernieuwing, maar een grote toevoeging”, zo omschrijft productieleider Joël van Dongen de komst van de nieuwe machine. Commercieel directeur André de Vroom (Bos Machines) en Joël vertellen meer over de aanschaf van de nieuwe glaslattenzaag en de sterke samenwerking tussen Merkx en Bos.

| 15-06-2022

De oude glaslattenzaag in onze productie was al enige tijd aan vervanging toe, maar toch duurde het een tijdje voor er een nieuwe kwam. Joël: “of het nu gaat om een grote CNC-machine of een zaag als deze: een machine moet passen in het proces. Lange tijd vonden we gewoon niet wat we wilden. We hebben in de oriëntatiefase ook met een machineproducent om tafel gezeten voor een custom-made glaslattenzaag, maar een standaardoplossing bleek uiteindelijk toch de beste mogelijkheid.” hij vervolgt: “tijdens de overname van zusteronderneming De Waal Kozijnen liepen we een machine tegen het lijf welke voldeed aan onze eisen. Daarna zochten we contact met onze partner Bos. Zij vertelden dat ze een soortgelijke machine konden leveren.” Dat bleek een goede zet, legt Joël uit. “Samen met Bos en een aantal collega’s ben ik bij timmerfabriek Boorsma in Ede gaan kijken, zij beschikten namelijk over het model dat Bos ons kon leveren. We waren al snel enthousiast – na het bezoek kochten we de machine direct.

Tekst gaat verder onder afbeelding.


Voordelen

Joël geeft uitleg over de voordelen die de nieuwe zaag biedt ten opzichte van zijn voorganger. “De machine is automatisch te verstellen en is erg veilig. Daarbij is het apparaat stiller en beter ontworpen op ergonomisch vlak.” André de Vroom, commercieel directeur bij Bos Machines, vult aan: “de machine beschikt over een betere pasvorm; men kan gelijktijdig twee (glas)latten zagen tot op de tiende millimeter nauwkeurig. Daarbij is het mogelijk de machine te koppelen aan de software die de werkvoorbereiding gebruikt, om direct gegevens naar de werkplaats te verzenden.”

Tekst gaat verder onder afbeelding.


Samenwerking

André vertelt blij te zijn met de keuze van Merkx voor Bos. “De afgelopen periode hebben we samen heel wat om de tafel gezeten, om te kijken hoe we het productieproces kunnen optimaliseren. Ook met de komst van de nieuwe zaag is de doorlooptijd van Merkx verbeterd. De samenwerking tussen Merkx en Bos is er een waarvan je verwacht dat deze jaren standhoudt”, aldus de commercieel directeur.

Neem contact op

Deel dit bericht: