Aan de koffie met: Twan Verhees en Dick Werther

De één is dit jaar 25 jaar in dienst. De ander begon onlangs aan zijn achtste voorjaar binnen ons team. Beiden zijn het échte vakmannen. We hebben het over ons voormontage duo: Twan en Dick. Het tweetal vertelt over de kenmerken van hun job én waarom ze al zo lang trouw zijn aan hun werkgever.

| 23-05-2024

De Slof 38 in Dongen - waar tegenwoordig een modern machinepark staat – is eind jaren negentig een te koop staand, braakliggend perceel. Merkx Kozijnen, een lokaal timmerbedrijf, is gesitueerd in Dongen-Vaart. De 25-jarige Twan Verhees fietst dagelijks naar zijn werkplek, wat op dat moment niet veel meer voorstelt dan een schuur en wat machines. Wél is er een nieuw bedrijfspand in aanbouw: Twan verhuist in november 2000 samen met zijn werkgever naar het industrieterrein Tichelrijt. “Ik kom uit Rijen en wist dat er gebouwd zou worden op het industrieterrein in Dongen, vandaar dat ik solliciteerde. Het is ongelofelijk hoe het bedrijf is gegroeid de afgelopen 25 jaar. Toen ik hier kwam, werkten we in een koude schuur met beperkte middelen en machines. Dat was soms verre van ideaal, maar we wisten niet beter. En kijk nu eens.”

Manusje-van-alles

Twan vertelt hoe het komt dat hij al zo lang voor dezelfde werkgever werkt: “Het bedrijf is sterk veranderd door de jaren heen. Vroeger – tot circa 2012/2013 – waren we met een klein team en was iedereen in feite een manusje-van-alles. Ik deed afkorten, schaven, frezen, profileren en zelfs spuiten. Die afwisseling vond ik heerlijk.”

Medio 2013 investeert Merkx Kozijnen flink in mensen en materialen. Twan vertelt dat dat hem in het begin niet in de koude kleren gaat zitten. “Het volledige proces werd opgeknipt, om efficiënter en sneller te kunnen produceren. Heel begrijpelijk, maar mijn allround-functie viel daardoor een beetje weg.” Hij vervolgt: “Maar, naarmate de tijd vorderde vond ik mijn weg. Inmiddels is alles goed geregeld en gestructureerd. De automatiseringen komen het bedrijf ten goede en stiekem is mijn huidige functie ook best wel afwisselend.”

Gouden duo

Die huidige functie waar Twan het over heeft, is die van voormontagemedewerker. Tezamen met collega Dick Werther zorgt Twan dat onze producten honderd procent gereed zijn voor deze gespoten worden. Het tweetal monteert onder meer spouw- en aanslaglatten, produceert plaatdeuren en vervaardigt panelen. “Wij maken écht nog dingen met de hand en dat is heerlijk”, vertelt Dick. Dick is tot zijn veertigste werkzaam als magazijnmedewerker, maar besluit zichzelf in 2007 om te scholen tot timmerman. In 2016 is hij toe aan een nieuwe uitdaging. Hij solliciteert bij Merkx Kozijnen. In het begin is hij veelal te vinden bij de afmontage, maar inmiddels is hij al jaren een vaste kracht bij de voormontage. Dick: “En dat bevalt heel goed. Twan en ik weten wat we aan elkaar hebben en vullen elkaar aan perfect.”

Pensionado’s Twan en Dick?

Beide heren zijn erg tevreden met hun job bij Merkx Kozijnen. Dick: “Ik vind het handwerk en de afwisseling bij de voormontage erg leuk. Dat is de reden dat ik hier al acht jaar werk en voorlopig ook zeker nog niet weg hoef.” Twan deelt Dicks mening. “De afgelopen jaren ben ik met het bedrijf meegegroeid. Wat mij betreft blijft dat zo. Ik zit hier goed op mijn plek.”

Neem contact op

Deel dit bericht: