Aan de koffie met: Michel Bambacht

Alleen ga je sneller, samen kom je verder: een oud gezegde dat aansluit op de filosofie van de Kozijnmakers groep. Ook collega Michel Bambacht gelooft heilig in die slagzin. “Samenwerken en verantwoording nemen is wat een bedrijf sterk maakt.” We spraken met Michel over de timmerindustrie en de ontwikkelingen binnen Merkx Kozijnen.

| 22-02-2023

Om gelijk een bruggetje te slaan naar hoe Michel bij Merkx Kozijnen terecht kwam, praten we nog even verder over samenwerken. De komst van de Kozijnmakers groep leidde er namelijk toe dat Michel bij Merkx verzeild raakte. Michel: “Ik werkte zestien en een half jaar bij hetzelfde bedrijf, waar ik in basis goed op mijn plek zat. Maar na zestien jaar wilde ik toch eens wat anders.” Michel nam ontslag en startte bij een ander bedrijf. Dat bleek geen goede match. “En dus keek ik verder. Ik stuurde een open sollicitatie naar De Waal Kozijnen. Daar kwamen ze op dat moment geen handjes tekort bij een passende functie.” Bij Merkx stond echter wél een vacature open, voor de functie Teamleider Afmontage. “Zo kwam ik dus in Dongen terecht”, aldus de man uit Brakel.

(B)ambacht

Michels passie voor de timmerindustrie vloeit voort uit de combinatie van moderne techniek met klassieke (timmer)werkzaamheden. “Hoe efficiënt en prettig automatisering ook is, sommige werkzaamheden blijven handwerk. Dat is puur en uniek, vind ik.” Michel vervolgt energiek: “Sinds kort werkt iemand van de praktijkschool bij ons in de afmontage. Hij maakt grote stappen, zowel op operationeel als persoonlijk vlak. Dat vind ik prachtig om te zien anno 2023.” Met die uitspraak doelt Michel op automatisering en het tekort aan personen dat met zijn/haar handen werkt.

“Ik geloof erin dat er altijd ruimte is voor verbetering” - Michel Bambacht

Kwinkslag

Michel vertelt dat zijn carrière een heel nieuwe impuls kreeg door zijn switch in baan. “Mijn voorgaande werkgever was een heel stuk kleiner dan Merkx Kozijnen. Ik was vooral actief als allround timmerman/meewerkend voorman. Om dan de stap naar meewerkend teamleider te maken is een mooie uitdaging.” Inmiddels houdt Michel zich bezig met werkzaamheden als het afmonteren van hang- en sluitwerk, testen van ramen en controleren van de productkwaliteit. Daarnaast focust hij zich op leiding geven aan collega’s, mensen stimuleren en procesoptimalisatie binnen de afmontage. “Ik geloof erin dat er altijd ruimte is voor verbetering” vertelt Michel enthousiast. Hij vervolgt: “Dat geldt voor iedere branche, ieder bedrijf, iedere afdeling. Samenwerken en verantwoording nemen is wat een bedrijf sterk maakt. Het team bij Merkx bestaat uit een gemotiveerde club mensen. Samen zetten we stappen op het gebied van optimalisatie en zelfredzaamheid.”

Neem contact op

Deel dit bericht: